Spring naar hoofd-inhoud

Dojo Ikiji Ryu Kiyoi Jiu Jitsu style


Ontstaan van de club

Kiyoi Jiu Jitsu School 'IKIJI RYU'

Onze stijl, het Kiyoi Jiu-Jitsu, betekent, vrij vertaald 'zuivere zachte kunst' en behelst de overwinning van de tegenstander door middel van de minste inspanning.  Hierbij wordt gebruik gemaakt van stoten & trappen (cfr. karate), worpen (cfr. judo), klemmen (aikido), grondwerk (grappling/brazillian Jiu jitsu) enz…  Technieken dienen toegepast te kunnen worden door iedereen, zonder onderscheid van leeftijd of geslacht.

Het programma van het Kiyoi Jiu Jitsu werd origineel ontwikkeld door Professor Alfred Pieters, één van de grondleggers van het Jiu Jitsu in België en verder ontwikkeld door Shihan Hugo Bleys en Renshi Janick Dams.

Jiu Jitsu School 'IKIJI RYU' werd opgericht op 1 september 2003 door Renshi Janick Dams en Senpai Steve Passchyn en was aanvankelijk gevestigd in de Perrierhal te Antwerpen Noord waar enkel training voorzien werd voor volwassenen.

In september 2004 werd de overstap gemaakt naar het Sint Lievenscollege te Antwerpen Zuid. Daar werd eveneens onze eerste jongerenafdeling opgestart. Het lesgeverteam werd op dat ogenblik versterkt door Sensei Aline Vandecasteele.

Vanaf september 2008 beschikt de club over een eigen dojo in de Anselmostraat 68 te Antwerpen.  Hier vonden vanaf dan de extra jeugdlessen op zaterdag plaats alsook alle lessen voor de volwassenen. 

De club investeert in de toekomst, probeert constant te vernieuwen, en heeft nu meer dan 20 lesgevers die enthousiast lesgeven in één van de 7 jeugdgroepen, de volwassenengroep of bij het 55+programma.

IKIJI RYU neemt sedert enkele jaren op nationaal en internationaal niveau met succes deel aan de jiu jitsu wedstrijden ‘Duo’ en beschikt tevens over een demonstratieteam waarop voor tal van evenementen beroep kan worden gedaan.

IKIJI RYU werkt samen met lokale diensten, bedrijven, scholen, buurtsport, sporting A, sportantenne, Antwerpen sportstad Vzw, de V.T.S. (Bloso) ….  en verzorgt initiatielessen, workshops, demonstraties voor jong en oud.

Voor wie enkel aan zijn fysieke conditie wil werken kan bij ons terecht in het Cage fitness programma, een work-out sessie die het hele lichaam onder handen neemt.