Spring naar hoofd-inhoud

Ambassadeurs

Al onze lesgevers zijn ambassadeurs voor het Jiu Jitsu en onze sportclub Ikiji Ryu. 

Zij zetten zich steeds voor de volle 100% in, stellen zich bescheiden op, zijn hulpvaardig en proberen zowel binnen als buiten de club een goed voorbeeld voor de andere leerlingen te zijn.

Ikiji Ryu staat garant voor kwaliteit.  Onze lesgevers krijgen maandelijks bijscholing en worden aangemoedigd om verdere opleidingen te volgen die hun lesgeverskwaliteiten versterken.

De meeste van onze lesgevers zijn dan ook VTS (Vlaamse Trainersschool) gediplomeerd.

Lesgeversteam Ikiji Ryu

Renshi
Lesgever - Ikiji Ryu
Janick Dams
7e dan ju-jitsu

 

meer info:  >

Sensei
Lesgever - Ikiji Ryu
Gerard Callebaut
3e dan ju-jitsu

Turnen bleek zijn ding niet, dus startte Gérard op zijn 7 jaar met Ju-Jitsu. Hier vond hij wel zijn gading. Gérard traint niet enkel bij Ikiji Ryu, maar ook bij Kiyoi Jiu Jitsu te Merksem (de leermeesters van Renshi Janick: Shihan Hugo Bleys en Renshi Silvain Van den Bosch).
Deze bezige bij studeert verpleegkunde en werkt bij de Colruyt. Lesgeven is voor hem een passie, waar hij plezier haalt uit gemotiveerde leerlingen, elk op hun eigen niveau. Heeft een van de leerlingen problemen dan staat hij steeds klaar voor een gesprek opdat ze zich terug beter voelen.

Als lesgever wil hij zijn studenten motorisch en psychisch versterken om hen zelfzekerder in het leven te laten staan. Ruimte om te lachen is tijdens zijn lessen daarbij belangrijk!

Senior Senpai
Lesgever - Ikiji Ryu
Andrey Kirillin
2e dan ju-jitsu
Senior Senpai
Lesgever - Ikiji Ryu
Nikiya Dams
2e dan ju-jitsu

Nikiya stapte in de voetsporen van Renshi Janick op haar zes jaar. Dat haar papa zijn eigen club had, bepaalde haar sportieve keuze.

Haar leven wijdt ze grotendeels aan haar sport en daarnaast studeert ze Verpleegkunde.

Als senpai wordt ze omschreven als iemand die oog heeft voor wie extra ondersteuning vergt en duidelijk is in haar instructies. Ze krijgt de nodige energie van kinderen zien vooruit te gaan in hun kennen en kunnen.

Nikiya wil graag gezien worden als een leuke senpai die naast de nodige serieux tijd neemt om te spelen en te lachen.

Senior Senpai
Tim Van Hoorenbeke
1e dan ju-jitsu

Op zijn toenmalige school had Ikjiji Ryu zijn eerste stek gevonden en bood er op woensdagnamiddag Ju-Jitsu lessen aan. Tim was 8 jaar toen hij op de mat zijn intrede deed en er was geen stoppen meer aan.

Ju-Jitsu werd meer dan een deel van zijn leven, hij werd snel lesgever en is ook actief lid van de Wedstrijdorganisatiecomité bij het VJJF.

In het professionele leven is Tim accountant en is hij ook vrijwilliger “Buddy” bij Kom op tegen Kanker. Tim is de man met de eeuwige glimlach en als mens een hulpvaardig iemand. Zijn enthousiasme en positieve instelling wordt door iedereen erkend en dat draagt hij ook graag over aan zijn leerlingen. Zijn grote drijfveren bestaan eruit anderen te helpen en bij te leren. De dankbaarheid die hij hierdoor ervaart is zijn stimulans.

Senior Senpai
Lesgever - Ikiji Ryu
Joran Dams
1e dan ju-jitsu

Vanaf zijn zesde jaar volgde Joran het voorbeeld van zijn vader Renshi Janick.  Al gauw deelde hij dezelfde liefde voor Ju-Jitsu en zette hij door.

Zich de volle 100% geven is zeker Joran's motto en dat zie je zowel in zijn studies, gamen, duo-competitie als fighting.  Hij haalt veel plezier uit efficiënt bezig zijn,  zij het door nieuwe zaken te leren of het bestaande te verbeteren.  Toch blijft hij steeds nuchter, bescheiden en met beide voeten op de grond.

Als lesgever wil Joran vooral een goede Ju-Jitsuka zijn, die als voorbeeld dient voor de leerlingen.  Als hij lesgeeft en iets demonstreert zal hij dan ook net dat ietsje meer geven.

Senior Senpai
Lesgever - Ikiji Ryu
Lander Van Den Bossche
1e kyu ju-jitsu

Toen Lander’s ouders een sportclub in de buurt zochten kwamen ze uit bij Ikiji Ryu. Lander startte hier op zevenjarige leeftijd en heeft zich, naast de gewone trainingen, ook in Duo-system gespecialiseerd waar hij mooie internationale  medailles binnenhaalde.

Zijn competitiviteit is hoog, dus op de mat geeft hij zich niet snel gewonnen! Een goede training impliceert voor Lander dat je het voelt als je naar huis wandelt.

Buiten de sport concentreert Lander zich op zijn studies maar maakt hij voldoende tijd vrij om van het leven te genieten en dat doet hij graag met zijn vrienden.

Als senpai wil hij zijn leerlingen veel bijleren en staat hij steeds klaar voor een babbel.

Senior Senpai
Lesgever - Ikiji Ryu
Ruben Van Den Bossche
1e kyu ju-jitsu

Ruben is op zijn zes jaar met Ju-Jitsu gestart en is competitief van aard.

Al geruime tijd geeft hij les aan verschillende groepen en doet hij dit met volle overgave.  Af en toe eens goed “afzien” doet hem deugd, dus een goede fysieke training kan je zeker verwachten.

Naast de mat spreekt Ruben graag af met vrienden, legt hij zich toe op zijn studies en kan je hem terugvinden op een wakeboard.

Hi kan goed omgaan met mensen en wil vooral als een toffe senpai gezien worden.

Senior Senpai
Lesgever - Ikiji Ryu
Marnix Mathy
1e kyu ju-jitsu

Op aangeven van zijn beide Ju-Jitsu-ouders startte Marnix in 2008 en had hij de microbe snel te pakken. Waar hij in het begin vooral zijn gewicht onder controle probeerde te houden, bracht de sport hem zelfzekerheid en discipline bij.

Ook buiten de mat loopt en fietst Marnix frequent. Hij speelt gitaar en studeert Houttechnieken.

Marnix accepteert de mensen voor wie ze zijn. Hij haalt er plezier uit om hen technieken en kata's aan te leren. Hij voelt zich trots wanneer zijn leerlingen hun technieken goed uitvoeren.

Hij is graag een vertrouwenspersoon voor zijn leerlingen, zodat ze met hun problemen bij hem terecht kunnen.

Junior Senpai
Quinten Verbruggen
1e kyu ju-jitsu

Op zijn 12 jaar was Quinten een klein vechtersbaasje die graag ravotte en een manier zocht om zijn gevoelens te controleren. Dankzij Ju Jitsu leerde hij zijn emoties onder controle te houden.

Zijn liefde voor sport blijkt uit uit zijn studiekeuze waarin hij een sportrichting volgt. Daarnaast zet hij graag een stapje in de wereld en vind je hem als animator terug op Speelpleinwerking.

Hij haalt voldoening in het aanleren van nieuwe technieken en haalt zijn hart op in grondgevechten en trappen. Als senpai houdt hij van discipline maar staat altijd open voor een mopje.

Junior Senpai
Lesgever - Ikiji Ryu
Michael Bloch
1e kyu ju-jitsu

In zijn zoektocht naar een leuke naschoolse activiteit kwam Michael op zijn 9 jaar als eerste keer de tatami op. Dit bleek een schot in de roos gezien de eerder uitgeprobeerde sporten zijn motivatie nooit zo lang konden vasthouden.

Michael is naast de mat een creatieveling : theaterlessen en het programmeren van een eigen spel vullen zijn overblijvende tijd in.

Als senpai wil hij rust, nieuwsgierigheid en aandacht voor elkaar uitdragen. Voor zijn leerlingen wil hij de senpai zijn bij wie ze terecht kunnen en die hen mee op hun pad zal begeleiden.

Junior Senpai
Lesgever - Ikiji Ryu
Mira Simons
2e kyu ju-jitsu

Op haar elfde jaar passeerde Mira de dojo op weg naar ballet.  Haar energie kon ze aan de barre niet genoeg kwijt waardoor ze voor Ju-Jitsu koos en dat beklaagt ze zich niet.  De energie die ze hier kwijt kan helpt haar bij haar aandachtsstoornis.  

De club werd een deel van haar leven, naast het vele trainen en lesgeven vond ze een grote vriendenkring binnen Ikiji Ryu.  Mira loopt nog school en zoekt graag het avontuur op tijdens verre reizen. 

In de sport haalt ze voldoening in het zich volledig kunnen geven tijdens wedstrijden. Wanneer alles geven beloond wordt met een podiumplaats kan haar dag niet meer stuk.   Als senpai wil ze haar leerlingen ondersteunen en leren dat volhouden loont.  

Als je een luide lach hoort, weet je dat Mira op de tatami is!

Junior Senpai
Lesgever - Ikiji Ryu
Paolina Jansen Buonsenso
2e kyu ju-jitsu

Paolina volgde graag de voetsporen van haar oudere broer en via de gekende sportkampen kreeg ze de smaak voor de tatami te pakken.  Sindsdien is ze een gemotiveerd lid van Ikji Ryu.

Met veel voldoening kijkt ze terug op de vele jaren en de kansen die ze binnen de club kreeg.  Zowel in het demoteam als binnen Duo-system groeide ze binnen haar sport.  Het terugblikken op oude foto’s en filmpjes om de vooruitgang van haar partners en zichzelf te zien, stemt haar blij.

Ook buiten de sport komt het sociale karakter van Paolina naar boven: gezellig samen zijn met mensen die haar nauw aan het hart liggen is haar favoriete bezigheid.

Als senpai wil Paolina haar enthousiasme graag overbrengen. Paolina is zelf ook altijd al een speelvogel geweest, daarom vindt zij het belangrijk dat de leerlingen kunnen terugkijken op een leuke maar toch leerrijke les.

Junior Senpai
Lesgever - Ikiji Ryu
Seth van Haeren
2e kyu ju-jitsu

Seth zocht een sport waarbij je zowel lichaam als geest traint en stapte op zijn 10 jaar de club binnen.  Hij benadert situaties met een open geest en kan zijn kalmte goed bewaren.

Vanuit zijn eigen omgeving en door zijn activiteiten bij de Chiro heeft hij een feeling om met kinderen om te gaan.  Seth vindt het dan ook fijn om de leerlingen technieken aan te leren waardoor ze hun gordels halen.  Daarin een bijdrage leveren geeft hem voldoening.

Naast de hobby’s besteedt hij de nodige aandacht aan het schoolwerk en brengt hij graag tijd door met familie en vrienden.

Als senpai wil Seth een voorbeeld zijn, een combinatie van lachen en bijleren!

Junior Senpai
Lesgever - Ikiji Ryu
Kyran Brys
3e kyu ju-jitsu

Al sinds zijn zes jaar staat Kyran op de mat. Wat eerst startte als wat sporten bij zijn oom, Renshi Janick, groeide Ju-Jitsu al snel uit tot een belangrijk deel van zijn leven.

Niet enkel op de mat leeft Kyran zich uit, ook op de skilatten is hij, in Oostenrijk, leraar. Daarnaast studeert hij podiumtechnieken en bespeelt hij de gitaar en ukelele.

Kyran is steeds zichzelf en vindt eerlijkheid en respect belangrijke waarden: anderen helpen, hoffelijk zijn, vertrouwen geven en krijgen. Hij wil er voor zijn leerlingen zijn op de goede maar ook op de moeilijke momenten.

Junior Senpai
Lesgever - Ikiji Ryu
Roos Van der Vloedt
4e kyu ju-jitsu

Dankzij een enthousiaste vriendin kwam Roos in 2017 voor de eerste maal naar een training en ze was direct verkocht.

Niet enkel met Ju-Jitsu maar ook in luchtacrobatie raakt Roos haar energie kwijt. Muzikale talenten uiten zich in het klarinet spelen bij een orkest.

Zelf is ze steeds blij om na hard te oefenen een nieuwe techniek onder de knie te krijgen en die volharding wenst ze aan haar leerlingen mee te geven. Haar motto is : "Ook al gaat het niet altijd even goed, blijf je best doen en ervoor gaan!"

Aspirant Senpai
Lesgever - Ikiji Ryu
David Khaliquar
2e kyu ju-jitsu

Samen met een vriend startte David op zijn zesde met Ju-Jitsu.

Tijdens de pauzes op school speelt David graag basketbal maar evengoed kan je hem vinden met een goed boek of achter zijn computer. Op vakantie gaan geeft hem voldoening.

Hij leeft zich volledig uit tijdens wedstrijden en houdt van veel actie. Dit wil hij als senpai ook meegeven : actieve oefeningen geven en delen waar hij in uitblinkt!

Aspirant Senpai
Lesgever - Ikiji Ryu
Amélie Delva
2e kyu ju-jitsu

Amélie startte op haar 10 jaar met Ju-Jitsu omdat ze een sport zocht waarin ze kon groeien.
Haar focus ligt dan ook op het halen van gordels en het bijleren van technieken.  Het behalen van vooropgestelde doelen geeft haar voldoening.
 
Naast de mat staat ze graag op een snowboard of in de keuken, wat ze ook als opleiding volgt. Amélie  haalt de nodige serieux boven als het nodig is maar het liefst van al is ze haar grappige en leuke zelve.

Aspirant Senpai
Lesgever - Ikiji Ryu
Rozerin Bozkurt
3e kyu ju-jitsu
Aspirant Senpai
Lesgever - Ikiji Ryu
Sebe Cabuy
3e kyu ju-jitsu

Sebe proefde via een sportkamp en enkele proeflessen van Ju-Jitsu.  Rond zijn 9 jaar vond hij het zo leuk dat hij besliste om dit als hobby uit te kiezen.

“Alles geven” is het motto van Sebe, waarbij hij graag traint op het uiterste en focust op een perfecte uitvoering.  Erkenning krijgen van de Renshi of senpais geeft hem nadien de nodige voldoening.

Naast de tatami is Sebe een gepassioneerd gitarist, maar evenzeer houdt hij van gamen, anime en Netflix.

Als senpai is hij een lieve, grappige jongen die een helpende hand uitsteekt. 

Sebe ondersteunt de leerlingen op een zachte wijze in hun leerproces maar kan streng zijn wanneer het nodig is.

Aspirant Senpai
Lesgever - Ikiji Ryu
Tuur Kerckhof
3e kyu ju-jitsu
Aspirant Senpai
Ines Meeusen
3e kyu ju-jitsu
Aspirant Senpai
Arnaud Larmuseau
4e kyu ju-jitsu
Aspirant Senpai
Rhian Bayoh
4e kyu ju-jitsu
Kandidaat Aspirant Senpai
Daniel Khaliquar
4e kyu ju-jitsu
Kandidaat Aspirant Senpai
Jasper Kerckhof
4e kyu ju-jitsu
Kandidaat Aspirant Senpai
Cedric Struyf
4e kyu ju-jitsu
BJJ Coach
Wouter Mees
blue belt BJJ
Fighting coach
Eveline Delbaen
3e dan ju-jitsu

- 3x Belgisch Kampioen -57kg

- 7e plaats European Open Sarajevo 2021 (A toernooi)

- 1e plaats in Baska Bystrica (Slowakije) en Reykjavik (Ijsland) 

- Meerdere 7e plaatsen op European Cups 

- Provinciale trainer Provincie Antwerpen

- Instructeur B Judo